06 januari 2020

Driedubbel glas of (HR++) is een speciale samenstelling dat bestaat uit drie glasplaten met twee lagen stilstaande lucht. Het doel is een nog beter isolerend ruit. Naast enkel en dubbelglas bestaat nu ook triple glas. 

De isolerende werking is afhankelijk van het aantal lagen, daarom isoleert driedubbel glas het beste. De ruimte tussen twee glasbladen bepalen de isolatiewaarde.De warmte blijft dus lekker binnen en de koude buiten. De triple glas is iets duurder en zwaarder, waardoor niet alle kozijnen hiervoor geschikt zijn. U kan een ervaren glaszetter laten bekijken of de kozijnen gepast zijn.

De Verschillen Tussen dubbelglas en Driedubbel Glas

Driedubbel glas bestaat uit drie glasplaten en twee lagen lucht en dubbel glas uit één glasplaat. De extra glaslaag zorgt voor een betere isolerende werking. De thermische isolatiewaarde van beglazing drukken we uit in Ug-waarde.

Hoe lager die is, hoe beter het isoleert.Bij dubbelglas is het 2.8 en bij driedubbel glas 0.4-0.9. Triple glas heeft een zwaarder gewicht dan dubbelglas. De extra glaslaag zorgt voor een gewichtstoename van ongeveer 50%. Dit heeft dus ook zijn gevolgen bij de plaatsing.

Ze hebben een betere en stevigere werking nodig, daarom kosten ze ook iets duurder. Er worden ook diepere profielen gebruikt, wat ook een belangrijke factor is. Ondanks driedubbel glas duurder is dan dubbel glas wordt het wel ontzettend veel aangeraden, omdat het een slimme investering is. Triple glas is niet zo bekend als dubbel glas in de bouw en renovering, maar wordt steeds meer populairder.

Voordelen Van Driedubbel Glas

Driedubbel glas is heeft een betere isolatiewaarde dan enkelglas en dubbelglas. De isolerende werking hangt af van het aantal lagen. Hoe meer lagen, hoe beter de isolatie. Een goede isolatie zorgt voor een betere binnenklimaat en beperkt warmteverlies.

Er treden nauwelijks koudebruggen op met triple glas, hierdoor hoef je minder te stoken en kan je beter besparen qua geld en energie. Ze worden steeds meer populairder, omdat het een topproduct is voor besparing. Triple glas zorgt ook voor minder geluiden van buiten.

De geluidsgolven worden erg verzwakt, omdat deze beglazing uit drie glasplaten bestaat. Het is dus een aanrader als je aan een drukke straat woont. Driedubbel glas is moeilijker te kraken, omdat het uit meerdere lagen bestaat en is dus een mooie bijeenkomst.

Veelzijdige oplossingen voor deuren en ramen bij Window Wereld

Als je oude ramen wilt vervangen, kies dan voor topkwaliteit. Niet alle ramen en deuren hebben hoge kwaliteitsnormen op vlak van isolatie, duurzaamheid en design. Window Wereld biedt kwalitatieve ramen, deuren, garagepoorten en rolluiken.

Elke raam is maatwerk, van isolatie tot afwerking. Met onze sectorale ervaring bieden we altijd het juiste advies aan en geven inspiratie. Wij staan nummer één in onze branche, dankzij onze jarenlange vakmanschap, kennis en toewijding van onze werknemers.